Srećko Stipović
Srećko Stipović
  • 1 191
  • 65 990 170
  • Korisnik se pridružio 29. Tra 2008.
Ovaj video kanal posvećen je običnim ljudima njihovim neobičnim zanimanjima i sudbinama.Jednostavno želimo malog čovjeka približiti "velikom".Pokazati i predstaviti life u svim njegovim segmentima.To je naša misija.

Video
Vlašički robinzoni ne poznaju smog niti doktora
Vlašički robinzoni ne poznaju smog niti doktora
Prije dan
Dok se doline uz rijeke i veliki gradovi diljem BiH, kupaju u smogu i magli vlašički robinzoni Pero i Stipo kupaju se u suncu i čistom zraku.Pero je prvi stanovnik vlašičke Galice koji je napustio Travnik a Stipo prvi povratnik iz Jajca u Orašac općine Dobratići.I jedan i drugi ne žale za civilizacijom, smogom, bukom i gustom maglom.Nisu bolesni i ne poznaju doktora.Pogledajte pozitrivnu priču o životu dvojicwe staraca treće dobi.
Nitko nije uspio kopirati Perin roštilj
Nitko nije uspio kopirati Perin roštilj
Prije 3 dana
#Roštilj#Meso#Vatra# Roštilj koji je napravio Pero Ćabro, na kanalu HRmind ima 1,8 milijuna pregleda.Međutim još nitko nije uspio u potpunosti kopirati roštilj koji je Pero inovativno obogatio.Diljem svijeta bilo je interesanata da kupe roštilj od Pere ali on se ne bavi izradom roštilja nego njegovom primjenom u praksi kada je o mesu riječ.Mnogi su pokušavali napraviti isti roštilj ali nisu uspjeli.Pogledajte u čemu je razlika Perinog roštilja i onoga iz trgovine.
Mehići sa Vlašića nisu više nomadi
Mehići sa Vlašića nisu više nomadi
Prije 4 dana
#Ovce#sir#Vlašić# Nahid Mehić iz Mudrika na Vlašiću uzgojem ovaca bavi se od malih nogu.Ima pet sinova i najbolje ovce.Za trideset ovaca dobio je 40 tisuća KM.Najboljeg ovna Nahid je prevozio taksijem iz Travnika u Slavonsku Požegu.Ova velika porodica među prvima je rekla zbogom nomađenju jer su izgradili suvremenu štalu za zimovanje ovaca.Pogledajte neobičnu priču koja govori da se isplati uzgajati ovce.Nakon rata Mehići nisu imali ništa a zahvaljujući ovcama svatko od pet braće ima svoju kuću, sve potrebne strojeve i dobro žive.Rad se isplati.
Lovački psi polažu ispit urođenih osobina
Lovački psi polažu ispit urođenih osobina
Prije 7 dana
Lovačko društvo Srndač kod Novoga Travnika organizira ispit za lovačke pse kako bi mogli sa pozitivnom ocjenom ići u lov.Radi se o ispitu urođenih osobina lovačkih pasa.U prihvatilištu za napuštene životinje lovački psi treniraju za ispit sa divljim veprom. Moraju položit ispit jer je tako propisao Zakon o lovstvu.Naravno neki ne polože-Nazočili smo jednom od treninga pa pogledajte kako je to izgledalo danas u Novome Travniku.
Napustio kuću, živi u kontejneru osam godina
Napustio kuću, živi u kontejneru osam godina
Prije 9 dana
#Niko#Kontejner#Planina# Niko Marković iz Kiseljaka u Središnjoj Bosni napustio je svoju obiteljsku kuću i uselio u kontejner na busovačkoj planini na 1590 metara nadmorske visine.Nakon što je pustolov Nikio prošao Sibir, Antarktik, plovio svijetom, jednostavno svoj mir pronašao je u planini.U početku bez struje, vode, telefona.Danas se odmara pišući pjesme i knjige.Za osam godina ni jedanput nije spavao u svojoj kući.Kaže da će na planini i umrijeti.Planina je postala njegova saputnica i njegov život.Pogledajte neobičnu priču pustolova Nike.
Munevera još trči Titovu štafetu
Munevera još trči Titovu štafetu
Prije 10 dana
#Štafeta#Tito# rođendan# Iako je prošlo 40 godina od smrti Josipa Broza Tita, poklonici njegova lika i djela još uvijek prave spomen na njegov rođendan.Jedna od tih je i Munevera Kerić iz Turbeta kod Travnika.Već šestu godinu za redom ona sa svojom štafetom koju je napravila od kavenog mlina, pionirskom kapom na glavi i maramom oko vrata, trči kroz kombinat Borac u Travniku.Razgovarali smo sa Muneverom pa pogledajte što smo zabilježili sa najstarijom pionirkom.
Žarko iz špilje uselio u kamp kućicu
Žarko iz špilje uselio u kamp kućicu
Prije 12 dana
Zenica i BiH više nemaju špiljskog čovjeka.Žarko Hrgić danas je konačno dobio kamp kućicu koju su mu kupili naši radnici na privremenom radu u inozemstvu i uselio u nju. Najveći iznos darivao je Veno Martić rodom iz Komušine kod Teslića a živi i radi u Kanadi.Vjeko Vučić vodio je akciju u Austriji te prikupio iznos za koji se s Veninom donacijom mogla kupiti kamp prikolica za Žarka koji je cijelu deceniju živio u špilji uz Babinu rijeku. Žarko će naredne godina napuniti 65 godina starosti i ostvariti pravo na penziju iz BiH i Njemačke.Njegovoj sreći nije bilo kraja kada je sjeo u svoj novi dom.
Malo skijalište za veliki obiteljski užitak
Malo skijalište za veliki obiteljski užitak
Prije 13 dana
Nedaleko od Busovače u Središnjoj Bosni na 1500 metara nadmorske visine nalazi se skijalište čija je staza dugačka 700 metara.Idealna za početnike ali i za obiteljski izlazak gdje djeca mogu da uživaju na snijegu, skijaju se i sankaju bez ikakve opasnosti.Malo skijalište za veliki obiteljski užitak na busovačkoj planini ima i svoj transport a cijena ski karte je veoma pristupačna.Tko voli nek izvoli!
Pletene gaće od vune 100 KM
Pletene gaće od vune 100 KM
Prije 15 dana
Odjevni predmeti od prirodne vune postaju sve traženiji na tržištu.U Travniku smo zabilježili na tržnici rukotvorina duge gače od pletene vune po ciujeni od 50 KM.Kad je hladnije vrijeme prodaju se i po 100 KM.Na ovoj tržnici mogu se vidjeti i kvalitetni prostirači, ponjave, čebad, pelerine, džemperi, sve od domaće vune ovce pramenke.Što se traži pogledajte u ovome video uratku.
Kako se peku travnički ćevapi?
Kako se peku travnički ćevapi?
Prije 16 dana
#Travnik#ćevapi#ćevabdžinica#hrana# Ako nisi pojeo travničke ćevape i posjetio Plavu vodu, kao da nisi bio u ovome srednjobosanskom gradu.Ova stara izreka djelomice je i točna.Travnički ćevap nadaleko poznat postao je brand ovoga grada.Mi smo snimili u poznatoj ćevabdžinici kako se peku travnički ćevapi i priprema lepina.Majstorice zaista prave majstorski ovu bh deliciju.Malo koji tanjur ostane sa ostacima travničkih ćevapa.Uglavnom se sve pojede.Vjerujem da će i vama voda krenuti na usta kada vidite ove slike.Video je snimljen u ćevabdžinici Bajra u Travniku kod Konaka.
Četiri videa zaradila 3,3 milijuna pregleda
Četiri videa zaradila 3,3 milijuna pregleda
Prije 17 dana
Najgledaniji video uratci u prošloj giodini na kanalu Srećko Stipović su:"Konjima još uvijek izvlače trupce", "Mađioničar sa buvljaka", " Krastavci i jagode iz bureta" i "Nije dao ovna ni za 5000 KM".Ovaj zadnji je i najbrže rastući video.Za deset dana imao je 600 tisuća pregleda.Sveukupno ova četiri video uratka zaradili su 3,3 milijuna pregleda.Hvala svima koji su pogledali ove video uratke.Nadam se upješnoj suradnji i u Novoj 2020. godini.Pogledajte remix.
Alenovi golubovi i kokoške osvajaju nagrade
Alenovi golubovi i kokoške osvajaju nagrade
Prije 19 dana
Alen Balihodžić iz Turbeta kod Travnika uzgojem ukrasnih golubova i kokoški bavi se godinama jer je ljubav prema peradi naslijedio od svoga oca.Iz njegovih kaveza izlaze najkvalitetnije vrste a da je to točno potvrđuju i mnogobrojna priznanja i nagrade sa izložbi sitnih životinja diljem BiH ali i susjednih država.Alen je zahvaljujući svojim kokoškama i golubovima stekao veliki broj prijatelja diljem svijeta.Kaže da mu služe za slikanje i uživanje.Ponešto i proda ili zamijeni kako bi obogatio svoje peradarstvo.
Ulični pjevač želi svoj krov
Ulični pjevač želi svoj krov
Prije 21 dan
Poznati ulični pjevač Mustafa Hrustić iz Zenice ima četveročlanu obitelj ali nema svoj krov nad glavom.stanuje kod punca i punice gdje mali prostor dijeli sa još osmero ženinih braće i sestara.Mustafa je poznat po svome pjevačkom talentu ali od pjevanja na ulicama se teško opreživljava.Ppgledajte priču iz naselja Banlozi kod Zenice.
Što građani žele u Novoj 2020. godini - anketa
Što građani žele u Novoj 2020. godini - anketa
Prije 21 dan
Za nekoliko dana ulazimo u Novu 2020. godinu.Mnogi građani imaju želje koje se tiču njih samih ali i društva u kojemu žive.Prošetali smo danas tržnicom, trgovačkim centrom i pitali što to građani najviše žele u Novoj godini.Pogledajte anketu koju smo snimali i želje građana.
Žarko dobio kućicu, treba prijevoz
Žarko dobio kućicu, treba prijevoz
Prije 25 dana
#Žarko#Špilja#Zenica# Žarko Hrgić, čovjek koji deset godina živi u špilji dobio je na poklon kamp kućicu iz Njemačke.Međutim problem je kako prevesti do Zenice, odnosno Babine rijeke gdje Žarko živi.Zato moli sve prijevoznike iz BiH koji voze teret do Njemačke da mu netko od njih iziđe u suret i doveze kamp kućicu.Žarko je svim građanima čestitao Novu 2020. godinu s nadom da će 2021.dočekati u mirovini, svojoj kući ili stanu
Na izvoru Plive rade samo tri vodenice
Na izvoru Plive rade samo tri vodenice
Prije 26 dana
#Pliva#Vodenice#Brašno# Na rijeci Plivi kod Šipova u Republici Srpskoj, ostale su još samo tri aktivne vodenice.Tradicija mljevenja žita stara je stoljećima a ovdje su konjima dolazili iz Mrkonjić grada, Glamoča, Tomislavgrada, kako bi samljeli žito.Danas jedino porodica Vasić ima prijavljen obrt u MZ Pljeva i melje žito koje prodaje trgovačkim centrima ali i građanima iz Šipova.U ovome mjestu rijeku Plivu zovu Pljeva iako joj je zvaničan naziv Pliva.Eko brašno iz vodenica sve je traženije.Pogledajtre neobičnu priču sa lijepe rijeke Plive.
Nije dao ovna ni za 5000 KM
Nije dao ovna ni za 5000 KM
Prije 28 dana
#Ovce#Rus#Kiseljak# Rusmir Drinjak iz Kiseljaka jedan je od rijetkih koji se bavi uzgojem ovaca iz hobija a ne iz koristi.Rus je dvadeset ovaca platio dvadeset i pet tisuća maraka a najboljeg ovna nije dao ni za pet tisuća KM.Ovaj vrijedni i skromni mladić izuzetno voli ovce a već tri godine za redom nosi nagrade na izložbi pramenke.Ove godine na Vlašiću njegova je ovca ponijela titulu najbolje.
Zimska sezona otvorena, Vlašić snijega nema
Zimska sezona otvorena, Vlašić snijega nema
Prije 28 dana
Na Vlašiću je jučer otvorena zimska turistička sezona.Međutim umjesti snijega vanjska temperatura na Babanovcu iznosila je plus 8 stupnjeva celzijevih.Bilo je i jakoga vjetra koji nije omeo mlade da dođu i zabave se na ovoj planini.Vlašić raspolaže sa oko osam tisuća kreveta i za novogodišnje praznike svi kapaciteti su popunjeni.Najboljim turističkim djelatnicima, hotelima, motelima,etno selima, turističkim destinacijama dodijeljene su nagrade u povodu otvorenja zimske turističke sezone.
Željkova krda konja čuva satelit
Željkova krda konja čuva satelit
Prije mjesec
Željko Zec iz Šipova bavi se uzgojem konja.Na visoravni između Šipova i Mrkonjić grada ima 40 konja koje prati mobilnom aplikacijom putem satelita.To mu olakšava brigu o konjima jer u svakom trenutku zna gdje se nalaze njegova krda konja, jesu li u opasnosti ili jesu li se kobile oždrijebile.Željko uzgaja odlične pasmine konja koje mu upotpunjuju kućni budžet.Pogledajte ovu neobičnu priču o uzgoju konja za tržište BiH.
Mahirovi suveniri od drveta najtraženiji
Mahirovi suveniri od drveta najtraženiji
Prije mjesec
Mahir Paloš iz Višnjeva kod Travnika izrađuje suvenire u drvetu.Pored suvenira on renovira i drveni namještaj, te izrađaju i reparira kundake za lovačke puške.Njegov hobi prerastao je u mali biznis koji mu pomaže da upotpuni kućni proračun.Pogledajte ovaj neobični video.
Boris najstarijeg bika poslao u penziju
Boris najstarijeg bika poslao u penziju
Prije mjesec
Boris Tanasić iz Busovače svoga bika Peronju poslao je u zasluženu mirovinu.Nakon 13 godina službe danas uživa.Hrani ga bananama, mazi pruža mu sve privilegije.Zauzvrat zbog dobre genetike Peronja služi za rasplod.Farma Borisa i Zorana ima oko 400 grla stoke i najveća je u općini Busovača.Pored toga Boris je umjesto novoga golfa sedmice kupio 20 grla stoke.
Samarice nestaju, ljubav prema konjima ostaje
Samarice nestaju, ljubav prema konjima ostaje
Prije mjesec
U središnjoj Bosni sve je manje samarica ali i konja.Posjetili smo Hamida iz Višnjeva kod Travnika i zamolili da demonstrira kako se uz pomoć konja i samara prevoze drva, sijeno ali i đubrivo na njive.U ovome selu upoznali smo i žene koje su izumile električno predenje vune te tako sebi olakšale dolazak do prediva za čarape, džempere i ostale predmete od vune.Kako samarice nestaju neka ovaj video bude podsjetnik kako se radilo samaricama u prošlosti.
Hamdina teletina ispod saća za polizat prste
Hamdina teletina ispod saća za polizat prste
Prije mjesec
Poznata kuhinja kod Hamde na ulazu u Jajce gdje se prave pite ispod saća, kukuruza, grah iz bakrenog lonca, ponudu ja obogatila i teletinom ispod saća.Posjetili smo ovu kuhinju na ulazu u Jajce pa pogledajte priču koju smo snimili.
Ivanka popravlja obuću građanima iz četiri općine
Ivanka popravlja obuću građanima iz četiri općine
Prije mjesec
Ivanka Rimac iz Jajca jedina je obučarka na četiri općine.Njezine usluge traže građani Jajca, Mrkonjić Grada, Šipova, Jezera.Obučarski zanat učila je od svoga oca i danas kako kaže lijepo živi od svoga rada.Nervira je jedino što ljudi ostave obuću za popravak a onda ne dođu po njiu ni nakon pet, šest godina.Ne zna hoće li netko od njezine djece nastaviti ovaj zanat za koji još uvijek ima posla.
Ejub jedini u Srednjoj Bosni izrađuje drvene nanule
Ejub jedini u Srednjoj Bosni izrađuje drvene nanule
Prije mjesec
#nanule#drvo#Goleš# U Golešu kod Travnika majstor Ejub Hadžić jedini izrađuje drvene nanule ručnim alatkama.On to radi iz hobija ne iz interesa jer voli starine.Pored nanula izrađuje suvenire poput drvenih poklopaca za mlijeko, pluga za oranje, zubače za zubljenje.Upravo one alatke koje su otišle u ropotarnicu povijesti.Pogledajte ovu neobičnu priču
Vlašički Robinzon nepogrešivo prognozira vrijeme
Vlašički Robinzon nepogrešivo prognozira vrijeme
Prije mjesec
#robinzon#Vlašić#priroda# Vlašički robinzon Ramiz Paloš do sada je imao posjete iz 24 zemlje svijeta a nedavno je snimao dokumentarac o svome životu za jednu južnokorejsku produkciju.Ovoga puta Robinzona smo snimali u zimskoj idili uz vodopad Kozice a doznali smo i kakva će nam biti naredna zima.Naime Robinzon živi u skladu s prirodom i nepogrešivo prognozira kakva nas zima očekuje.Uživajte u prelijepim slikama Robinzonova okruženja.
Klompe iz BiH odlaze u cijeli svijet
Klompe iz BiH odlaze u cijeli svijet
Prije mjesec
#klompe#proizvodnja#Turbe# Klompe koje se proizvode u Turbetu kod Travnika izvoze se u cijeli svijet.Ova firma godišnje proizvede oko 60 tisuća pari klompi a 45 radnika imaju sve uvjete za rad.U Magubi se posebno gleda na prava radnika koji imaju redovite plaće ali i sve privilegije po Zakonu o radu.Firma Maguba preseljena je iz Švedske u BiH zbiog sirovine i jeftine radne snage.Kada su radnici zadovoljni ali i poslodavac onda dobri rezultati ne izostaju.Pogledajte video.
Snijeg stigao u nizine Središnje Bosne
Snijeg stigao u nizine Središnje Bosne
Prije mjesec
#snijeg#Srednja Bosna" Jutros je snijeg stigao i u niže predjele Središnje Bosne.Kolovozi su mokri i klizavi pa se vozačima preporučuje da prilagode vožnju uvjetima na putu.Istina na planinama je daleko veći snijeg pa je i vožnja teža nego u ravnicama.Snimili smo jutrošnje čišćenje ulica i trgova po pogledajte kako je to izgledalo.
Grah sa ovčijom steljom izvrsna delicija
Grah sa ovčijom steljom izvrsna delicija
Prije mjesec
#grah#Stelja#ovca# Jedno od poznatijih bosanskih tradicionalnih jela je grah sa ovčijim sušenim mesom ili steljom kako je još zovu.Ova izvrsna delicija pravi se u kasnu jesen i zimi pogotovo u planinskim krajevima gdje je ovčarstvo tradicija.Mi smo skuhali grah sa ovčijom steljom pa pogledajte recept možda se i Vama dopadne.
Branio sam ovce od medvjeda s Vranice
Branio sam ovce od medvjeda s Vranice
Prije mjesec
#Vranica#ovce#priroda# Enes Hajdarević rođen je na planini Vranici.Ovce čuva od malih nogu.Nema problema sa prodajom sira jer sve količine proda na kućnom pragu.Ovaj čestiti ovčar iz sela Vrse kod Gornjeg Vakufa/Uskoplja imao je više susreta sa medvjedima na planini Vranici.Često je morao braniti svoje ovce od ovih divljih životinja.Pogledajte neobičnu priču.
Prvi snijeg na Vlašiću
Prvi snijeg na Vlašiću
Prije mjesec
#Snijeg#Vlašić#Babanovac# Jutros je Vlašić osvanuo pod snježnim pokrivačem.To je prvi snijeg ove jeseni.Istina visok je tek nekoliko centimetara.Za igru i uživanje.Mi smo se prošetali kamerom preko Galice do Babanovca pa pogledajte što smo zabilježili.
Izgradili sklonište za 300 pasa lutalica
Izgradili sklonište za 300 pasa lutalica
Prije mjesec
#Volonteri#Sklonište#psi# Volonteri, razvojačeni branitelji, penzioneri, izgradili su azil za 300 pasa koji se nalazi u Koprivnici kod Bugojna.Azil vodi veterinarska stanica Bugojno a financiraju ga tri općine:Bugojno, Donji Vakuf, Gornji Vaskuf-Uskoplje.Zanimljivo je napomenuti da je azil izgrađen na bivšoj deponiji za smeće a brigu o oko 300 pasa vode volonteri iz zemlje i inozemstva.
Imaju 500 dunuma zemlje nemaju puta
Imaju 500 dunuma zemlje nemaju puta
Prije mjesec
#Fojnica#Marković#Žege# Marijan i Luce Marković imaju 500 dunuma zemlje ali nemaju puta.Iako su svojim novcima financirali izgradnju, put su uništili traktori šumarstva i proizvođači drvenog ugljena.Mato Marković iz bakovičke citonje, odnosno crvene zemlje, nema struje, vode, nikakvih primanja i već 15 godina živi sam.Kako žive ljudi koji imaju 50 hektara zemlje a nemaju puta pogledajte u ovome video uratku.
Jusuf prognozira vrijeme uz pomoć topole
Jusuf prognozira vrijeme uz pomoć topole
Prije mjesec
#jusuf#Melići#Dobretići# Jusuf Melić iz sela Melići opčina Dobretići/SBK/KSB/ iako je sam u selu sa svojim mačkom Ringom, ljeti kosi travu sa obližnjih njiva, kupi i balira sijeno za seljake koji su iz Melića odselili u Vitovlje.Kako reče Jusuf više zaradi za jedno ljeto koseći travu nego što je zarađivao kada je imao stotinu ovaca.Pogledajte neobičnu priču čovjeka koji piše prozu te prognozira vrijeme uz pomoć stare topole.
Gladni medvjedi skrnave grobnice tražeći hranu
Gladni medvjedi skrnave grobnice tražeći hranu
Prije mjesec
#Medvjed#Turbe#mezar# U Turbetu kod Travnika te selu Melići u općini Dobretići gladni medvjedi skrnave grobnice tražeći hranu.U mjesnom mezarju sela Runjići kod Turbeta oskrnavljena su dva mezara/groba/ a u Melićima jedan.Stručnjak za lovstvo tvrdi da je riječ o medvjedu jer su ostali i tragovi na mezarima.U selu Melići nije potvrđeno koja je životinja oskrnavila mezar.Medvjedi nemaju hrane u šumi pa se spuštaju do sela, gdje se nalaze deponije smeća ali ulaze i u groblja koja nisu dobro ograđena.Pogledajte nevjerojatnu priču iz Turbeta kod Travnika i sela Melići iz općine Dobretići.
Kad sam čuo zvono napustio sam bauštelu
Kad sam čuo zvono napustio sam bauštelu
Prije 2 mjeseci
#ovce#Vlašić#sir#Konjska# Ovaj vlasnik stada ovčarstvom se bavi tridesetak godina.Svoj sir proda na kućnom pragu jer je kvaliteta izvrsna.Međutim on je radio i na baušteli, ali kada je čuo zvono ovaca ostavio je bauštelu i vratio se uzgoju ovaca, janjadi i proizvodnji sira.Tvrdi da je lakše pronaći avijatičara nego dobrog čobana.
Stanimirka prima iz FBiH samo 4 KM penzije
Stanimirka prima iz FBiH samo 4 KM penzije
Prije 2 mjeseci
#Povratnik#Dukat#Vlašić# Povratničko naselje Dukat kod Vitovlja u Travniku ostalo je bez svojih povratnika.Većina ih je obnovila kuće i odselila u Republiku Srpsku.Na Dukatu je ostalo troje stalnih stanovnika među kojima i Stanimirka Trifković.Ona pofred svih nedaća prima samo 4 KM penzije.
Bicikl  Žarku  obogatio  samotnjački život
Bicikl Žarku obogatio samotnjački život
Prije 2 mjeseci
#Špilja#Žarko#Zenica# Nakon što je dobio novi bicikl na poklon od direktora jednog hotela iz Njujorka, Žarko Hrgić čovjek iz špilje više ne vodi samotnjački život.Biciklom trkne do Viteza, Busovače, Zenice, posjeti sina, rodbinu i prijatelje.Bicikl mu je potpuno prmijenio život.Žarko se odličo prirpemio za nastupajući zimu.Pogledajte video.
Pavle 16 godina živi kao Robinzon
Pavle 16 godina živi kao Robinzon
Prije 2 mjeseci
#Robinzon#Dukat#Vlašić# Pavle Gavrić iz Vitovlja kod Travnika punih 16 godina živi u četiri kvadrata bez krova, vode, struje, kupatila.Iako su mu u više navrata obećali obnoviti kuću ovaj 77 godišnjak živi u vrlo teškim uvjetima.Susjedima čuva krave za jedan ručak.Nema penzije nego samo 100 KM socijale.On je povratnik na svoje ali još uvijek živi u tuđoj vrlo neuvjetnoj ruševini koja se nikako ne može nazvati kućom.Živi poput Robinzona.Pogledajte video.
Dijasporo šalji pare!?
Dijasporo šalji pare!?
Prije 2 mjeseci
#dijaspora#novac#pijaca# Srijeda je pazarni dan u Zenici pa smo svratili na tržnicu da vidimo cijene voća i povrća.Sreli smo i građane koji nisu zadovoljni rodbinom u dijaspori.Cijene voća i povrća su i do 30 posto jeftinije u Zenici nego u susjednim gradovima i općinama.Pogledajte video.
Dva sela, četiri stanovnika
Dva sela, četiri stanovnika
Prije 2 mjeseci
#Fojnica#Dragačići#Majdan# U fojničkim selima Dragačići i Majdan žive samo četiri stanovnika stalno.Problem odlaska stanovnika iz ovih sela je makadamski put, autobusna linija i nezaposlenost.Stanovnici iz ovih sela raselili su se diljem BiH a mladi su većinom otišli na privremeni rad u inozemstvo.
Eminovi medvjedi ne spavaju zimski san
Eminovi medvjedi ne spavaju zimski san
Prije 2 mjeseci
#Emin#Medvjedi#Gornji Vakuf# Eminovi medvjedi koje je nazvao Gvido i Laka kod njega su punih 14 godina.On ih hrani i brine o njima.Oni su medvjedi koji ne spavaju zimski san.Zbog obiilja hrane uživaju a ljeti se kupaju.Obožavaju keks i orahe.Kako se brine Emin o medvjedima pogledajte u ovoj priči.
Vitez i PC- 96 iz ptičje perspektive
Vitez i PC- 96 iz ptičje perspektive
Prije 2 mjeseci
#PC96#Vitez#Biznis# Sve češće gradovi se prikazuju iz ptičje perspektive.Može se vidjeti njihova ljepota ali i razvijenost.Vitez, gradić u središnjoj Bosni i njegov poslovni centar snimili smo dronom iz ptičje perspektive.Na redu si drugi gradovi pa pogledajte kako je to izgledalo u Vitezu.
Janjetu treba pomoći da normalno hoda
Janjetu treba pomoći da normalno hoda
Prije 2 mjeseci
#Janje#anomalija#Vitez# Ovo je janje došlo na svijet sa tri papka i dva koljena na jednoj nozi.Sada hoda na tri noge.Međutim operativnim zahvatom kako tvrde veterinari moglo bi prohodati i na četvrtu nogu.
Bosanska kukuruza - tradicionalno jelo
Bosanska kukuruza - tradicionalno jelo
Prije 2 mjeseci
#kukuruza#jelo#tradicija# Kukuruza je jedno od najstarijih jela u Bosni i Hercegovini.Iako ima više načina spravljanja kukuruze mi smo je pravili od kukuruznog brašna, vode, mineralne vode i sode bikarbone.Na kraju smo je zalili varenikom kao u stara dobra vremena.Jelo izuzetno zdravo za tijelo i dušu.
Bolje je u Željezari nego za ovcama
Bolje je u Željezari nego za ovcama
Prije 2 mjeseci
#ovce#pramenka#sir# Ovčarstvo u središnjoj Bosni polako nestaje sa scene.Manja stada se ukidaju a mlađi ljudi odlaze u inozemstvo.Ne žele čuvati ovce iako se od njih može dobro živjeti.Ovaj vlasnik stada kojega smo sreli u Bučićima kaže da mu je bolje bilo dok je radio u zeničkoj Željezari nego sa ovcama.Pogledajte priču.
Vlašička cicvara, jelo za ovčare i težake
Vlašička cicvara, jelo za ovčare i težake
Prije 2 mjeseci
#cicvara#sir#kukuruzno brašno# Nadaleko je poznata vlašička cicvara koja se pravi od masnog sira, kajmaka i kukuruznog brašna.Njezina hranjiva svojstva oduvijek privlače ljubitelje dobre hrane.Najviše je jedu težaci i ovčari sa ove planine.Kako se priprema ovaj starinski specijalitet pogledajte u ovome video uratku.
Nijemci i Šveđani oduševljeni kazanijadom u Vitezu
Nijemci i Šveđani oduševljeni kazanijadom u Vitezu
Prije 2 mjeseci
#kazanijada#krčevine#Vitez# Tradicionalna manifestacija Kazanijada i dani bećarca u Vitezu, održani su danas u MZ Krčevine.Ovaj šušur postao je međunarodnog karaktera jer su na ovoj kazanijadi učestvovali Nijemci, Šveđani, Hrvati iz Hrvatske te BiH.Kako je to danas izgledalo pogledajte u ovome video uratku.
Siromašnima besplatno podijele 160 obroka dnevno - 4K
Siromašnima besplatno podijele 160 obroka dnevno - 4K
Prije 2 mjeseci
#hrana#restoran#sirotinja# Porodica Fulurija iz Travnika ustupila je svoj komercijalni restoran za potrebe siromašnih građana koji si ne mogu priuštiti jedan obrok dnevno.Restoran je u izvanrednom stanju a u njemu jedan obrok dnevno dobiva čak 100 socijalno ugroženih građana Travnika.Mobilni tim organizacije Pomozi.ba podijeli još 60 obroka siromašnima na kućnoj dostavi.Besplatni obroci financiraju se isključivo donacijama.
Tuneli Vranduk pred završetkom - 30.10.2019.
Tuneli Vranduk pred završetkom - 30.10.2019.
Prije 2 mjeseci
#Vranduk#tunel#obnova# Jučer smo prošli tunelima Vranduk od Zenice prema Doboju i snimili ove kadrove koji bude optimizam da će obnova i rekonstrukcija uskoro biti završena.Nestat će duge kolone automobila na obje strane tunela, živciranje vozača i putnika te i kašnjenja na odredišta.Pogledajte što smo snimili našom kamerom.
Čovjek i pas druguju puno radno vrijeme deset godina
Čovjek i pas druguju puno radno vrijeme deset godina
Prije 2 mjeseci
#Pas#Čovjek#Vjernost# Džemal Fuško radnik komunalnog poduzeća Bašbunar iz Travnika i njegov pas Hallo druguju punih deset godina puno radno vrijeme.Džemal je spasio maloga psića od bolesti i umiranja a danas su najbolji prijatelji.Hallo čak prepoznaje autobus iz kojega se Džemal svako jutro pojavljuje na posao i dočeka ga.Pogledajte ovu nevjerojatnu priču o čovjeku i psu.
Janjci pristižu kao da je proljeće
Janjci pristižu kao da je proljeće
Prije 2 mjeseci
#janjci#farma#Vlašić# Iznenađenje za farmu ovaca "Vuković" iz Potkraja kod Travnika.Janjci pristižu kao na traci, kao da je proljeće a ne jesen.U ovom stadu od 500 ovaca već je na svijet stiglo oko 200 jaganjaca.Kako je to izgledalo na farmi, a kako na izgradnji vještačkog jezera na Galici koje su gradili mještani Potkraja pogledajte u ovome video uratku.
Zahvaljujući ovcama Goran othranio sedmero djece
Zahvaljujući ovcama Goran othranio sedmero djece
Prije 2 mjeseci
#ovce#Vlašić#Sir# Goran Avgustinovič iz Ovčareva kod Travnika godinama se bavi uzgojem ovaca, proizvodnjom vlašičkog sira, mlijeka i mesa.Zahvaljujući svome stadu othranio je sedmero djece.Svi su završili srednje škole a jedna kćerka i fakultet u Njemačkoj.Od ovoga posla može se dobro živjeti tvrdi Goran.Pogledajte video reportažu sa ovim uzornim stočarom i poljoprivrednikom.
Moje ovce su moja Njemačka
Moje ovce su moja Njemačka
Prije 2 mjeseci
#ovce#Njemačka#Vlašić# Visoke temperature na Vlašiću iznenadile su ovčare jer dugo traju.Ramo Rubanović zvani Brico uživa na suncu u potkošulji i klompama kao da je na moru a ne na planini.Njegov kolega Mato Kepić prognozira da će i studeni biti lijep mjesec.Kako žive ovčari na Vlašiću, zašto mladi odlaze u Njemačku i ostavljaju stada pogledajte u ovoj reportaži.
Ulični pjevač oduševio posjetitelje pijace
Ulični pjevač oduševio posjetitelje pijace
Prije 2 mjeseci
#Pjevač#pjesma#ulica# Mladi i talentirani pjevač Mustafa obilazi pijace diljem BiH i pjeva kako bi zaradio za kruh. Stigao je i u Vitez gdje je svojim pjesmama oduševio posjetitelje viteške tržnice.Mnogi su ga darivali sa kovanicama kako bi sebi kupio ručak.
Nakon četiri godine mraka Dominku stigla struja
Nakon četiri godine mraka Dominku stigla struja
Prije 2 mjeseci
#Struja#mrka#svjetlo# Dominko Gavrić povratnik u selo Kovačiće kod Novoga Travnika nakon pune četiri godine dobio struju.Dominko je noći provodio uz svijeću i fenjer a kako drži stado koza teško mu je bilo sačuvati sir i mlijeko.Nazočili smo svečanom činu priključka svjetla u njegovoj kući pa pogledajte video.
U 83. popravlja obuću i čita ljubavne romane
U 83. popravlja obuću i čita ljubavne romane
Prije 3 mjeseci
#Obućarka#Bugojno#obuća# Majda Hrgić iz Bugojna vjerojatno je jedina žena obučarka u BiH, koja još uvijek popravlja obuću i vodi radnju iako ima 83. godine.Pored toga Majda još uvijek voli ljubavne romane pa kada nema mušterija čita.Ovo je priča o ženi koja voli svoj posao ali i pomagati drugima.Njezina životna filozofija je radi i voli svoj posao kao i sve ljude.
Čuvaju ovce, zarade mjesečno 4000 KM - 4K
Čuvaju ovce, zarade mjesečno 4000 KM - 4K
Prije 3 mjeseci
#Ovce#Pastiri#Kupres# Bračni par Nesiha i Amir mjesečno zarade četiri tisuće KM čuvajući stado od tisuću ovaca obiteljskog gospodarstva Romić-Kupres.Bivši načelnik općine Kupres Perica Romić zadovoljan je svojim pastirima koji izuzetno dobro obavljaju posao.Pored redovite plaće pastiri su prijavljeni na zdravstveno i mirovinsko osiuranje.Poglrdajte priču.
Ivanka kupce osvaja eko sirom
Ivanka kupce osvaja eko sirom
Prije 3 mjeseci
#sir#krave#mlijeko# Ivanka Miličević iz Fojnice pravi masne i dimljene sireve od kravljeg mlijeka.Njezini eko sirevi već su stigli na gotovo sve kontinente.Poslove radi uz pomoć oca i sina.Njezin radni dan traje i po 18 sati a mnogi tvrde da joj u poslu nije ravan ni jedan muškarac.
Najveća sjekira u BiH iskovana u Kreševu
Najveća sjekira u BiH iskovana u Kreševu
Prije 3 mjeseci
Najveća sjekira u BiH izložena je u okviru dvodnevnog međunarodnog sajma kristala u Kreševu.Sjekira je iskovana u ovom gradiću poznatom po kovačima.Teška je 63 kilograma sa drškom a pored ovoga izloška moglo se vidjeti još zanimljivih predmeta a najviše kristala i minerala iz regije.
Selo ne bih dao ni za cijeli neboder
Selo ne bih dao ni za cijeli neboder
Prije 3 mjeseci
Vlado Bagarić iz Bugojna živi u Donjim Boganovcima sa svojim životinjama.Drži ovce, divlje svinje, golubove, pse, kokoške, ćurke, pravi mali zoo vrt.Izjavio nam je da selo ne bih mijenjao ni za najveću zgradu u gradu.Posjetili smo ga na imanju i evo što smo zabilježili.
Kupus nikad bolji i jeftiniji
Kupus nikad bolji i jeftiniji
Prije 3 mjeseci
Najveći proizvođači kupusa u Centralnoj Bosni kažu da kupus odavno nije bolje rodio u Gornjem Vakufu/Uskoplju.Isto tako nije bio jeftiniji jer nakupcima na veliko vreća se prodaje i po tri marke.U Gornjem Vakufu/Uskoplju ove godine proizvedeno je više od 2000 tona kupusa odlične kvalitete.Proizvođačima nedostaje zadruga preko koje bi mogli pravednije prodavati svoj proizvod.
Luksuzne jahte iz Viteza plove na Karibe
Luksuzne jahte iz Viteza plove na Karibe
Prije 3 mjeseci
Brodogradilište Vitez u vlasništvu Denisa Kraljevića dobilo je na sajmu nautike u Hamburgu narudžbu od 10 luksuznih jahti koje će ploviti na Karipskim otocima.Izgradnja jahti već je počela a mi smo posjetili brodogradilište u Vitezu i razgovarali sa vlasnikom Denisom Kraljevićem pa pogledajte i poslušajte.
Većina naših radnika u Njemačkoj žive na kredit
Većina naših radnika u Njemačkoj žive na kredit
Prije 3 mjeseci
#radnici#kredit#Njemačka# Goran Lovrenović iz Busovače radio je u Njemačkoj četiri godine a danas vodi svoju firmu koja zapošljava 15 radnika.Njegova iskustva na radu u Njemačkoj nisu ni malo "zlatna".Tvrdi da većina radnika iz BiH u Njemačkoj živi na kredit a mnoge je sramota vratiti se jer se nisu snašli, nisu uspjeli.Pogledajte ovu neobičnu priču nekada radnika u Njemačkoj danas uzornog poslodavca u BiH..
Četiri jetrve napravile vlašički pekmez od šipurka
Četiri jetrve napravile vlašički pekmez od šipurka
Prije 3 mjeseci
#pekmez#šipurak#Vlašić# Četiri jetrve sa Vlašića prave pekmez od šipurka izvrsne kvalitete.One proizvode i druge džemove od šljiva, jabuka i drugog voća.Pekmez od šipurka kuhaju šest sati a od 30 kilorama uz dodatak šećera naprave 40 kilograma izvrsnog pekmeza za svoje pottrebe.Pogledajte kako se pravi vlašički pekmez od šipka.
Žene više vole rudare nego ovčare
Žene više vole rudare nego ovčare
Prije 3 mjeseci
#ovce#sir#vlašić# Ševal Fuško iz sela Dub podno Vlašića ovčarstvom se bavi preko 40 godina.Sve što je stekao u životu zahvaljuje ovcama.Ove sezone prikupio je čak 127 kačica ovčijeg sira za poznatog kupca.Međutim Ševal tvrdi da žene više vole rudare nego ovčare.Zašto je tako pogledajte u ovome video uratku.
Studenti pomažu porodično kozarstvo
Studenti pomažu porodično kozarstvo
Prije 3 mjeseci
#koze#Mudrike#Vlašić# u vlašičkom selu Mudrike porodica Čogić uzgaja koze.Ova mala farma koza omogučuje im da školuju četvero djece.Dva studenta i dvoje učenika osnovne i srednje škole.Studenti sarajevskog Univerziteta pomažu roditeljima u kozarstvu.Kažu spojili su ljubav i interes te tako lakše dolaze do novca za studiranje.
IVICA PIJUKOM OTKRIVA VODU U PODZEMLJU
IVICA PIJUKOM OTKRIVA VODU U PODZEMLJU
Prije 3 mjeseci
Najneobičniji način otkrivanja podzemnih voda demonstrirao nam je radiestezist Ivica Tuka iz Fojnice.On uz pomoć pijuka ili krampa kako ga još zovu u Bosni otkriva puknute cijevi, podzemne izvore vode. Ivica svojim susjedima i prijateljima vodu traži besplatno, ponekad za jedno pivo.Snimali smo ga na terenu pa pogledajte kako izgleda i trening sa krampom.
Stočni sajam u Turbetu  nikad posjećeniji
Stočni sajam u Turbetu nikad posjećeniji
Prije 3 mjeseci
#Vašar#sajam#stoka#Turbe# Tisuće zaljubljenika u konje, krave, ovce,i druge životinje posjetilo je danas tradicionalni stočni sajam u Turbetu kod Travnika.Miholjski sajam kako ga još zovu jer se oržava na Miholj dan jedan je od najposjećenijih u regiji.Tu se trguje, ,kupuje i prodaje, upoznaje i zbližava. Pogledajte što smo zabilježili našom kamerom.
Nakon 26 godina u selo stigla prinova
Nakon 26 godina u selo stigla prinova
Prije 3 mjeseci
#prinova#djeca#selo# U selu Božići kod Fojnice nakon 26 godina zaplakalo je novorođeno dijete.Toliko vremena u ovom povratničkom selu nije se čuo plač djeteta. Bračni par Alija i Ajla Bukvić nisu krili zadovoljstvom prinovom a kažu bit če još djece da se Ilhan ima skim igrati.
Baka Mare grmi zbog samoće
Baka Mare grmi zbog samoće
Prije 3 mjeseci
#selo#povratak#samoća# Baka Mare Trogrančić iz Fojnice ima 80 godina i sama živi u obnovljenoj kući.Ona je veoma vesela osoba ali ima sočan riječnik.Voli šalu i pjesmu i to je kako kaže održava na životu.Posjetili smo je i evo što smo zabilježili.
Od 300 ovaca može se dobro živjeti
Od 300 ovaca može se dobro živjeti
Prije 3 mjeseci
#Ovce#Vlašić#Sir# Iako ova godina nije bila najbolja za vlašički sir jer je vrijeme bilo hladno, ,zbog visoke kvalitete sve je traženiji na tržištu a i cijena mu raste.To nam je potvrdio Semir Fuško iz Duba kod Travnika koji se cijeli život bavi ovčarstvom.Snimali smo ga u župi Brajkovići.
Robinzonova kuća putujuća, velika atrakcija
Robinzonova kuća putujuća, velika atrakcija
Prije 3 mjeseci
#Vranica#Robinzon#Samoća# Fojnički Robinzon Mujo već šest godina živi nedaleko od Prokoškog jezera na planini Vranici.Na Vlašku ravan golfom jedinicom dovezao je svoju drvenu kolibu u kojoj ima četiri ležaja, vodu, struju iz akumulatora.Mujina kućica postala je prava atrakcija kao i Prokoško jezero.Pogledajte zašto?
Brao borovnice osam dana, kupio automobil
Brao borovnice osam dana, kupio automobil
Prije 3 mjeseci
#Borovnice#Šuma#planina# Marko Jurešić iz Busovače za osam dana branja borovnica kupio je automobil čija je cijena oko šest tisuća maraka.Marko branjem šumskih plodova uzdržava šesteročlanu porodicu i nuikada se ne žali.Snimali smo ga na Prokoškom jezeru pa pogledajte ovu pozitivnu priču.
Anto se ne vraća u šumu
Anto se ne vraća u šumu
Prije 4 mjeseci
#povratak#selo#samoća# Anto Andžić iz Vareša još uvijek je prognanik iz svoga sela Krčevine.Živi u Gornjoj Večeriskoj kod Viteza.Međutim on ne želi da se vrati u svoje rodno selo jer bi i gore bio sam.U šest kuća u selu nitko se nije vratio.Anto i danas živi sam u jednom zaseoku ali u civilizaciji.Da se vrati bio bi jedini u selu ali u šumi.
Ivicin styling - frula, opanci i štucne
Ivicin styling - frula, opanci i štucne
Prije 4 mjeseci
#Styling#frula#opanci# Ivica Tuka iz Fojnice neobičan je po svome jedinstvenom stylingu.Uz frulu koju odlično svira, oblači opanke i vunene štucne.Kao u stara vremena.Turistima na Prokoškom jezeru odsvira koju pjesmu i tako dodatno zarađuje za život.Pored toga on sklapa ljestve u boci koju također prodaje diljem svijeta.
Povratnici umjesto makadama traže asfaltni put
Povratnici umjesto makadama traže asfaltni put
Prije 4 mjeseci
#Bugojno#povratnici#asfalt# Povratnici u bugojansko naselje Rosulje traže od općine da im asfaltira 300 metara puta kako ne bi gazili makdamam i sa svakom velikom bujicom morali ponovno ga nasipati pijeskiom.Spremni su čak i sufinancirati asfalt ali i pored velikog broja molbi općina Bugojno ostaje nijema na njihove vapaje.Pogledajte priču iz Bugojna.
Nije dao ovna ni za golfa sedmicu
Nije dao ovna ni za golfa sedmicu
Prije 4 mjeseci
#Vlašić#Izložba#pramenka# Na današnjem sajmu sira i izložbi ovce pramenke okupila su se 64 izlagača iz FBiH i RS-a.Imalo se što vidjeti ali čuli smo i nevjerojatne priče ljudi koji su izlagači ali i posjettielji sajma koji je održan na vlašičkom Gostilju.Proglašeni su i pobjednici sajma u uzgoju pramenke ali i vlašičkog odnosno travničkog sira.
Živi od mamine penzije a ima 67 godina
Živi od mamine penzije a ima 67 godina
Prije 4 mjeseci
#penzija#starost#mladost# Ovaj zabavljač na viteškoj tržnici ima 67. godina i svega desetak godina radnog staža.Penziju ne može dobiti ali zarađuje po neku marku svirajući.Preživljava kako nam je izjavio od mamine penzije.Njeova majka ima 87 godina.Pogledajte neobičnu priču sa viteške tržnice.
Cesta Novi Travnik - Gornji Vakuf/Uskoplje dobro napreduje
Cesta Novi Travnik - Gornji Vakuf/Uskoplje dobro napreduje
Prije 4 mjeseci
#Cesta#Pavlovica#Bistrica# Cesta spasa kako se nekada zvala koja spaja Novi Travnik - Gornji Vakuf/Uskoplje preko Pavlovice i Bistrice dobro napreduje.Od 12 kilometara nekih 4 kilometra je već asfaltirano.Na ostaloj dionici u tijeku su završni radovi a prema informacijama koje smo dobili do kraja godine mogla bi biti završena u potpunosti.
Daje dvije tone vune za 10 pari čarapa
Daje dvije tone vune za 10 pari čarapa
Prije 4 mjeseci
#Ovce#Vuna#Čarape# Alen Brljak sa Pavlovice kod Novoga Travnika bavi se ovčarstvom od malih nogu.Zadovoljan je sa ostvarenim uspjehom jedino je problem kako prodati vunu.On dvije tone vune daje za deset pari vunenih čarapa.Godinama nitko ne pokazuje interes za ovaj prirodni materijal.
Markova Rekorderka oprasila 20 prasića
Markova Rekorderka oprasila 20 prasića
Prije 4 mjeseci
#Svinja#Prase#Krmača# Krmača Marka Matoševića iz Nove Bile kod Travnika prije dva dana oprasila je 20 /dvadeset/ prasića i svi su ostali živi.Ovo je neobično velika porodica pa Marko brine da svi ostanu živi i zdravi.Hrani ih svaka dva sata i uživa u ovome poslu.Iako se Marko dugo bavi svinjogojstvom ovo je rekord iz njegovog uzgoja po broju prasića.Krmača je umjetno oplođena.
Žarko dobio bicikl iz Njujorka
Žarko dobio bicikl iz Njujorka
Prije 4 mjeseci
#Žarko#bicikl#špilja# Žarko Hrgić dobio je danas nov bicikl da ne ide pješice.Novac za bicikl uplatio je generalni direktor jednog prestižnog hotela iz Njujorka.Nije želio da mu ime spominjemo ali je iz Crne Gore.Obožava BiH i njezine ljude.Nakon našeg videa odlučio se Žarku darovati bicikl.Žarko se sa zadovoljstvom provozao novim dvotočkašem.
Dominku stiže struja a možda i mladenka
Dominku stiže struja a možda i mladenka
Prije 4 mjeseci
#Dominko#struja#Kovačići# Dominko Gavrić povratnik u Kovačiće kod Novoga Travnika uskoro će dobiti struju.Zahvakjujući kanalu HRmind, prijateljima te općini njegovo četverogodišnje čekanje u mraku ipak će rezultirati električnom strujom.Dominko se bavi eko kozarstvom a kad struja stigne mogla bi stići i maldenka u njegovu kuću.
U devedesetoj živi od tuđe milostinje
U devedesetoj živi od tuđe milostinje
Prije 4 mjeseci
#Baka#starost#godine# Ramiza Ahmetović najstarija je romkinja u naselju Sofa kod Viteza.Ima punih 90 godina a zdravlje je još uvijek dobro služi.Međutim Ramiza prosi od svoje desete godine.Živi sama u kući.Komšije je dobro paze a najteže joj padne zima.Pogledajte njezinu priču.
Žarko sanja kontejner za stanovanje i bicikl
Žarko sanja kontejner za stanovanje i bicikl
Prije 4 mjeseci
#Žarko#špilja#kontejner# Žarko Hrgić iz Zenice deset godina živi u špilji uz Babinu rijeku.Iako su mu proteklih godina nudili kontejner za smještaj nije prihvaćao.Sada želi kontejner do zime a uz to i bicikl.Shvatio je da mu je sve teže živjeti u špilji ili kolibi koju je napravio pored mosta.Kontejner bi bio idealan za narednu zimu tvrdi Žarko kojemu trebamo svi pomoći kako bi za sva vremena napustio špilju.
Spojen zenički vijadukt
Spojen zenički vijadukt
Prije 4 mjeseci
#Zenica#vijadukt#autoput# Graditelji zeničkog vijadukta dugog 350 metara konačno su spojili lijevu i desnu stranu kanjona Babine rijeke.Kada bude potpuno završen bit će to najljepši vijadukt sa najljepšim pogledom na jedan grad.Jučer smo snimili jedan mali intermeco o ovom graditeljskom poduhvatu pa pogledajte.
Najstariji ovčar u BiH treba traktor
Najstariji ovčar u BiH treba traktor
Prije 4 mjeseci
#ovce#stado#tor#tornjak# Nedo Milutinović povratnik u Bugojno ima 85 godina i najstariji je ovčar u Bosni i Hercegovii koji spava uz svoje stado.Njegov problem je što ne može sječi svoju šumu koju bi prodao pa onda kupio traktor.Bez traktora teško može raditi poljoprivredu.Zdravlje ga odlično služi.Pogledajte ovog neobičnog starinu koji je pun želja i života.
Jurići uređuju zapuštene okućnice gastarbajtera
Jurići uređuju zapuštene okućnice gastarbajtera
Prije 4 mjeseci
Braća Kristijan i Danijel Jurić iz Kule kod Travnika pokrenuli su neobičan biznis.Uređuju zapuštena dvorišta, okućnice i vrtove Bosancima koji su otišli na privremeni rad u inozemstvo.Posla imaju i previše pa planiraju uposliti i nove radnike.Dokaz o urađenom poslu šalju društvenim mrežama a novac primaju na banku.
Umjesto svijeće Senada pali električno svjetlo
Umjesto svijeće Senada pali električno svjetlo
Prije 4 mjeseci
Zahvaljujući kanalu HRmind i gledateljima diljem svijeta Senada koja je godinu dana palila svijeću i ćivjela u kući s miševima dobila je uljudan stan u kojem ima električnu struju, vodu i sve uređaje za normalan život.Akciju na prikupljanju uređaja vodila je frizerka iz Viteza Slađana Bošnjak.Mnogi Vitežani pomogli su ovoj samohranoj majci dvoje djece da se smjesti a uskoro bi trebala početi i raditi.
Devet godina žive bez struje
Devet godina žive bez struje
Prije 4 mjeseci
Svi koji žele pomoći uplatu mogu izvršiti na ovu adresu i račun:Ramiza Čorbeg, Torine b.b. 72290 Novi Travnik, žiro račun: br:3389102529412745, partija:40075032000 Unicredit banka BiH Mob:062245841 Ramiza Hidajet i Ramiza Ćorbeg iz Novoga Travnika zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa već devet godina žive u mraku.Nemaju struje pa pale svijeću u atomskom dobu.Kako zemlju nisu podijelili sa rodjacima nemaju građevinsku dozvolu za kuću pa onda ni struju.Kako žive Ćorbezi k tomu još i bolesni pogledajte u ovome video uratku.
U kući stanovalo 40 osoba, danas Božo sam
U kući stanovalo 40 osoba, danas Božo sam
Prije 4 mjeseci
#Zabilje#Božo#Samoća# Božo Jukić iz Zabilja kod Viteza nekada je živio u kući koja je imala 40 stanara i podstanara.Danas živi sam u velikoj kući a u blizini nema ni susjeda.Svi otišli u inozemstvo ili su pomrli.Iz mjesne zajednice Zabilje u bijeli svijet trbuhom za kruhom otišlo je čak tisuću osoba.
Drva uz pomoć lanca vuče dvadeset godina
Drva uz pomoć lanca vuče dvadeset godina
Prije 4 mjeseci
#Drva#Šuma#lanac# Niko Petraš iz Zabilja kod Viteza 20 godina vozi drva iz šume uz pomoć lanca.Niko živi sam a deset godina nije imao električnu struju.Niko se bavio jogom i hipnozom a kaže da bih se volio oženiti da ima skim kavu popiti.Gladovao je dva dana u tjednu punih 30 godina.Pogledajte robinzona Niku iz Zabilja kod Viteza.
Dođu s bolovima, odu s pjesmom
Dođu s bolovima, odu s pjesmom
Prije 5 mjeseci
#kičma#pršljenovi#kiropraktika# Adnas Murselović, kiropraktičar sa buvljaka, nastavio je pomagati ljudima u svojoj obiteljskoj kući u Bugojnu gdje živi.Sreli smo jednoga njeovog klijenta koji je došao s bolovima a otišao s pjesmom.Njevo video sa buvljaka vidjelo je diljem svijeta 435 tisuća ljudi za mjesec dana na HRmind.Iako je dobio mnogo ponuda da ide u inozemstvo ostaje u BiH pomagati ljudima.
Na svadbama zarađivao 10000 maraka
Na svadbama zarađivao 10000 maraka
Prije 5 mjeseci
#Vinko#Pjesma#Harmonika# Vinko Brnada iz Bugojna 40 godina pjeva i svira na estradnom polju diljem svijeta.Nekada je na svadbama zarađivao od 8 - 10 tisuća maraka.Danas se znatno manje "baca" na harmoniku.Međutim sve njegove želje ispunjene su zahvaljujući pjesmi i harmonici.Pogledajte video.
Godinu dana umjesto struje pali svijeću
Godinu dana umjesto struje pali svijeću
Prije 5 mjeseci
#struja#svijeća#sirotinja# Senada Ferhatović iz Busovače godinu dana živi u mraku s dvoje djece kao podstanar.Iako je imala i privremeni posao zbog odlaska na more prvi puta u životu, izgubila je radno mjesto.Danas živi radeći za dnevnicu od 20 KM.Njezina želja je otići na rad u inozemstvo.
Helikopterom dolaze na utakmicu lovačkih gonića - 4K
Helikopterom dolaze na utakmicu lovačkih gonića - 4K
Prije 5 mjeseci
#lov#gonići#lovci# U Milama kod Jajca jučer je održano tradicionalno druženje lovaca iz oba entiteta.Povod je utakmica lovačkih gonića na divlju svinju.Joksi iz Jajca, Vukovi sa Plive te drugi lovci diljem BiH ali i susjedne Hrvatske uživali su u lijepom danu, pjesmi, janjetini druženju.Organizatori su helikopterom stigli na feštu koja je bila odlična.Više pogledajte u ovoj neobičnoj reportaži.
Dnevno proizvedu 1000 tona drvne biomase - 4K
Dnevno proizvedu 1000 tona drvne biomase - 4K
Prije 5 mjeseci
#biomasa#drvo#sječka# Poduzeće Pole-Extra iz Novoga Travnika najveći je proizvođač drvne biomase u Bosni i Hercegovini.Sa novim strojem dnevno proizvode tisuću tona biomase koju isporučuju za gradske toplane u Banjaluci.I drugi gradovi mogli bi preći na obnovljive izvore energije jer je BiH jako bogata drvnom masom.Posebno otpadom.
Australski kopač zlata u Bosni proizvodi povrće
Australski kopač zlata u Bosni proizvodi povrće
Prije 5 mjeseci
Australski kopač zlata Vejsil Jahić iz Lepenice kod Kiseljaka nakon 43 godine vratio se u Bosnu.Sada mu je glavni hobi proizvodnja voća i povrća a ponekad ode na rijeke i potoke pa ispire zlato.Kako živi ovaj neobični čovjek pogledajte u ovoj video priči.
Baka Milica proslavila 90 rođendan uz veliku porodicu
Baka Milica proslavila 90 rođendan uz veliku porodicu
Prije 5 mjeseci
Baka Milica Plavčić iz Hercegovine je stigla u Vitez prije 74. godine.Udala se i zasnovala veliku obitelj.Danas ima više od 20 unuka i praunuka.Zbog toga što su se rasuli po bijelom svijetu nisu svi bili nazočni njezinom 90 rodjendanu.Baki se pjevalo rodjendansku pjesmu na engleskom i njemačkom jeziku. Kako je to izgledalo pogledajte u ovome video uratku.
Lukomir najviše selo u BiH živi do zime
Lukomir najviše selo u BiH živi do zime
Prije 5 mjeseci
#Lukomir#Bjelašnica#selo# Selo Lukomir pripada općini Konjic i nalazi se na 1472 metra nadmorske visine što ga čini najvišim u BiH.Postalo je prava atrakcija za turiste koji čak prelaze i 16 km makadama da bi došli u u ovo jedinstveno selo ne samo u BiH.Život u ovome selu traje do zime a onda zbog visokog snijega i hladnoća sve zamre.Osnovali su ga pastiri još u srednjem vijeku.
goldie kukich
goldie kukich - Prije 4 sati
Cestitke gospodine Srecko na odlicnim video-prilozima I na milijunskim pregledima. Puno srece u daljnjem radu.
Ilija Ćurković
Ilija Ćurković - Prije 5 sati
ja recimo uživam u strogim centrima gradova! nebi u prirodu da mi neko plaća!
darko Ćališ
darko Ćališ - Prije 6 sati
Svaka čast dobri ljudi, idite za svojim životom i nikog ne slušajte...
Teh Munchkin
Teh Munchkin - Prije 9 sati
Ko voli nek izvoli :)
dijete ulice
dijete ulice - Prije 10 sati
Ja mogu reci da se divim ovom ali svi su oni radili i zaradili sebi penzije tako da cisto sumnjam da bi ja koji imam 22 godine mogao njigovim zivotom, iako zudim za tim, ali opet ovo je sve mala maca za Ramiza Robinzona e to je vec covjek za udzbenike, uzgaja sve od duhana, riba, povrca, voca i mnogih drugih biljki i ljekovitog bilja medjutim i on ima neku malu mjesecnu finansijsku inekciju tako da nama mladim koji prirodu istinski volimo ostaje nam da zaradimo kakve takve penzije i pravac planina, nek vala zivim i u supi bicu rahstniji nego na 10 tom sprstu nebodera u centru grada, opet kazem to je moje misljnje, svi znamo da ima ljudi kojima je u krvi izbacit flasicu kroz prozor u toku voznje e takvi u biti i ostaju vjerni fanatici gradova a nas koji zivimo za prirodu nazivaju seljacima ok hvala prijatno i dovidjenja .
Sasa Zrnic
Sasa Zrnic - Prije 12 sati
Očete li opet rostiljati
H. Bilic
H. Bilic - Prije 13 sati
Kakav smog....ne poznaju oni šampon...!
Danijel Rihtarić
Danijel Rihtarić - Prije 13 sati
Odlicno srecko svaka cast.
Dalmatinski ZAGOR
Dalmatinski ZAGOR - Prije 14 sati
1mjesex a nema snijega
Adi Bosanac
Adi Bosanac - Prije 14 sati
Hajmo sad svi gore navaliti...
ozrenac ozren
ozrenac ozren - Prije 14 sati
Radio u elektru zato je ovako i napravio bio neka civija zgrto sebi
Pecanje sa Aleksandrom
Pecanje sa Aleksandrom - Prije 14 sati
Ja bi se menjao rado sa vama .
Digger SaltCity
Digger SaltCity - Prije 14 sati
sve je to ljepo ,al u ovom vremenu napravit ovakvo velepno zdanje i to od penzije ,moguce a od inostrane ,sta ce BIH penzioner napravit ne moze ,ni od kartonskih kutija šupu izgradit,ovo su ljudi koji su radili po zapadnim zemljama ,pa sada uzivaju i svaka cast kada mogu pozz za sve njih i neka uzivaju
T M
T M - Prije 14 sati
Pametni ljudi,pobjegli od civilizacije i uzivaju u prirodi na svjezem zraku
Miho Dadić
Miho Dadić - Prije 15 sati
Svaka vam pjevala vi znate šta je raj na zemlji respekt hvala
TONI SLIŠKOVIĆ
TONI SLIŠKOVIĆ - Prije 15 sati
Prviii ,, lijep pozdrav 😃👍👍👋👋👋
sadmir osmanovic
sadmir osmanovic - Prije 18 sati
Neka ba Srecko nalozi covjeka poce ce praviti rostilje hahaha
Bozo
Bozo - Prije dan
u...jebo te rostilja....... hahahahahha treba to znati velite....boze sacuvaj,....majstore jedno pitanje...jeli valja meso viljuskom bosti za vrijeme pecenja??????????????
Nenad Dj
Nenad Dj - Prije dan
Pero more napravit drveni šporet.
Meho Bravic
Meho Bravic - Prije dan
gos U B I H NAROD NEMA HLJEBA KAKO TREBA A KAMOLI MASA A U BOSNI KADBI NEKOMREKO YA TAJ ROSTILJ 50 KM REKLIBI DASI LUD
Croatian Cusader
Croatian Cusader - Prije dan
Okreće Mese brže od Chuk Norisa.
Jovan Kostic
Jovan Kostic - Prije dan
Ала га је направио........свака му част.
Ar Sa
Ar Sa - Prije dan
Nemam nista protiv, vrlo praktican rostilj, ali pogledajte malo na OLX.ba...ima svakakvih, i boljih i gorih od tog.
Kobayashi
Kobayashi - Prije dan
srecko svaka cast na klipovima ili emisijama upoznali smo preko tvojih klipova citavu bosnu ako mozes marka juresica da snimis jos koji put...poz
Adnan Muhamedbegović
Adnan Muhamedbegović - Prije dan
prije godinu dana ja pravio jednom prijatelju, dao mi samo skicu, covjek trgovac, pojma nema ni nacrtati sta hoce, ali objasni mi. sad tek vidim da je to mozda ovdje vidio....malo je smijesno da ko fol niko ne moze da napravi. pa jbt
Mateo Karamatic
Mateo Karamatic - Prije dan
Digli roštilj u nebesa koda je u pitanju nuklearna nauka
Zeta Reticuli
Zeta Reticuli - Prije dan
Rostilj je bas gotivan
Dragomir Gvozdenac
Dragomir Gvozdenac - Prije 2 dana
Pero dobar i umjeren covjek ,ovi navalili samo da djabe jedu
nalson nalson1
nalson nalson1 - Prije 2 dana
I pero vidio i kopiro rostilj od svicaraca u parku ja ih vidio ima 20 godina u svicarskoj
Engleski Seter
Engleski Seter - Prije 2 dana
Minjam svoj roštilj za jedno lipo janje
TheRanko75
TheRanko75 - Prije 2 dana
Kako bih mogao kupiti nekoliko komada?
muki58
muki58 - Prije 2 dana
Dodji te da vidite rostilj od bojlera presjecen na pola unutra resetka
muki58
muki58 - Prije 2 dana
Daj te meni jednu brusilicu I masinu za varenje I tepsiju cetvrtastu I tjt
Jahija Ribo
Jahija Ribo - Prije 2 dana
Nek se jave jasarevic teufik napravit ce im sta god pozele
Ruki
Ruki - Prije 2 dana
A ja sto ga iskompliciraste obicni rostilj ma nije problem napraviti imaju ljudi nesto bolje od toga pa ih mozda to i ne zanima poz.
allein zu Hause
allein zu Hause - Prije 2 dana
Cudo neko nije reko jos kako smo mi pametni a svabe glupi,dok oni prave cuda u industriji od auta do neznam cega sve ne,mi se cudimo obicnom rostilju...
stevan tutoric
stevan tutoric - Prije 2 dana
Svaka cast Peri ali ovo je tipicna Bosanska mitologija od nicega 😀 ...
Kasim Memcic
Kasim Memcic - Prije 2 dana
Jbs rostilj,meso je bitno😂😂😂 kad se mesa ima moze se i na kamenu ispec😂😂
neoleon
neoleon - Prije 2 dana
Ja sam na takvom rostilju pojeo vise cevapa nego ti sto si ispekao
Vladica Cvetkovic
Vladica Cvetkovic - Prije 2 dana
Takav ima u svakoj Lovackoj kuci u Svicarskoj
m.e m.e
m.e m.e - Prije 2 dana
Druze ja to imam 30 godina isto to.
Armin V.
Armin V. - Prije 2 dana
Svugdje ovo moze biti ,ali merak je samo u Bosni,jer covjek osjeca da je u svome medju svojima.
Varioc
Varioc - Prije 2 dana
E jesi ga napravio aaaaaaaaaaa ako NASA čuje za tebe traži će da radiš za njih hahaha pozz ppn vitezovi
Radovan radovan
Radovan radovan - Prije 2 dana
Jeben taj zglob kao daje deo raketnog broda
Radovan radovan
Radovan radovan - Prije 2 dana
Peru za presednika
Emir Emir
Emir Emir - Prije 2 dana
Rostilj ko rostilj bitno je imat dobro meso .
Paolo Jurich
Paolo Jurich - Prije 2 dana
www.olx.ba/artikal/26195148/grill-rostilj-inox/ Znaci Perin model bi bio 350 km(realna cijena bi bila 200 KM) najmanje sto se tice materijala za razliku od ovog na oglasu, kroz koji bi propali ćevapi kako Pero reče... Svakako je Perina izvedba kvalitetnija i bolja na kraju. I da, vlasnik ove firme je živio u Švicarskoj. Vidio u OBI, da je vidio Perin bolje bi bilo.
Xxx Zzz
Xxx Zzz - Prije 2 dana
Mа Pero je legendа!
El_haschi El_haschi
El_haschi El_haschi - Prije 2 dana
E jacu ga napraviti srecko i poslacu ga ti da to vidis
Django
Django - Prije 2 dana
Rostilj nije mi bas nesto
Pure Sound of Nature
Pure Sound of Nature - Prije 2 dana
Ja sam cuo da svicarski presjednik se prestao baviti politikom kako bi pravio te rostilje 😁
Ake Kerla
Ake Kerla - Prije 2 dana
Kamena ploča za roštilj je najbolja
Ilija už
Ilija už - Prije 2 dana
Nije to ništa novo al bosanci pametni kao to je novina ja to napravim na ciglama običnim uz vatru sa resetkom
Stjepan Martinovic
Stjepan Martinovic - Prije 2 dana
Baš tako ko god zna variti to napravi bez problema,pozzz.srecko
NIK0LA
NIK0LA - Prije 2 dana
👍👍
MAGIJA BAJANJA I CINI
MAGIJA BAJANJA I CINI - Prije 2 dana
Kakav covek REALAN I POSTEN
Edin Alajbegovic
Edin Alajbegovic - Prije 3 dana
Srecko cestiam na 101000 pretplatnika! Idemo do miliona!
Aleks Dimitrov
Aleks Dimitrov - Prije 3 dana
Cestitam na 100k
Guruguru Guru
Guruguru Guru - Prije 3 dana
Prvi čovjek da nekuka što uzgaja ovce
Hasan Osmic
Hasan Osmic - Prije 3 dana
Svaka cast Srećko 👍💪💪👏👏
Lenovo 5
Lenovo 5 - Prije 3 dana
Najbolji kurbane koji sam kupio ikada kupio sam od ovog čovjeka.
boško arsenović
boško arsenović - Prije 3 dana
SVE POHVALE Nahidova jedna reč više govori i više vredi od onoga u vladi ijednoga Požurite sa novim snimkom SREĆKOOO pozdrav za vas iz Velenja
Ljubomir Tepsic
Ljubomir Tepsic - Prije 3 dana
jedan od drazih kanala na yt 😊👌
Bosanka Tuzlanka
Bosanka Tuzlanka - Prije 3 dana
Svaka cast na svemu koji cestiti ljudi... 4:30....koji divni psi.....lp
X xMuMix X
X xMuMix X - Prije 3 dana
narode hajmo se svi baviti ovcarstvom ZARADA BOLJA neg u njemacku kad odes i patis se i nemas slobodu da BiH bude najveci izvocas sira i mlijeka hahahaha XD
Bosanac Baaa
Bosanac Baaa - Prije 3 dana
Nek vam je sa srecom. Ko radi neboji se gladi.
Vernes Selman
Vernes Selman - Prije 3 dana
Jako dobri likovi,,,,poznam ih lično,,,,Pozdrav za mesuda i zengu
Merima Pozegic
Merima Pozegic - Prije 3 dana
Srećko čestitam na 100k
Mahir M
Mahir M - Prije 3 dana
Ovce su ti dobre Nahide, al si potezak na pazaru
J.J Cale
J.J Cale - Prije 3 dana
Lepe emisije,prirodne i domacinske svaka vam cast samo tako nastavite veliko bravoooo,ja tv ne gledam jer je postalo strasno sta sve pustaju i prikazuju,ove vase emisije su oporavak za dusu.Ziveli
ツENSAR
ツENSAR - Prije 3 dana
Srecko jos ovakvih reportaza,molim hehe 💪
amry vita
amry vita - Prije 3 dana
Blago mu se! Baš mu zavidim.. Odmara dušu, um i tijelo... 😊😁💖
Edvin Alickovic
Edvin Alickovic - Prije 3 dana
Cestitke na 100.000 🤙🏻
korisnik 2
korisnik 2 - Prije 3 dana
Točno mu zavidim
Faris Jamakovic
Faris Jamakovic - Prije 3 dana
100 hiljada subakrajbera ide ubrzo silver play batun. Cestitam
***LE PATRON***
***LE PATRON*** - Prije 3 dana
Ne laf, lafčina!
Zdenka Galic Landau
Zdenka Galic Landau - Prije 3 dana
Barvo Niko! Svako dobro i budite jos dugo,dugo, SVIJETLO u ovom ludilu "civilizacije". Hvala, puno!
P8.5
P8.5 - Prije 3 dana
Pre će se smrznuti u toj kućici nego u pećeini..
Petar Radic
Petar Radic - Prije 3 dana
100 km za 3 čovjeka danas da jedu? Šta vi jedete jarane?
Мирлета Заглојден
Мирлета Заглојден - Prije 3 dana
Zare ljudina!Primer dobrote i postenja!!!!
Nisa Drlic
Nisa Drlic - Prije 3 dana
Pa onda ribu bespravno bez poreza...uzima..ali neka I vlada uzima vas..
kale montenegro
kale montenegro - Prije 3 dana
Nek useli pse unutra da mu nije dosadno,ljudi dosli pocistili one pse on opet nakotio 10 bravo ti ga jarane ,pokusavam da shvatim al neide mi ,srecno sa novom kucicom od srca ti zelim ,pa kad ti advokat da onih 85 hiljada od stana kupis neki veci auto da mozes zakacit kucicu.
Rusmir Drinjak
Rusmir Drinjak - Prije 3 dana
Srečko svaka čast!! Nahid mehić je ikona u ovom poslu! Pozz
Жарко Марковић
Жарко Марковић - Prije 3 dana
Свака Вам част...живео имењаче
Semir Jamakovic
Semir Jamakovic - Prije 3 dana
Svaka cast za Nahida i sinove,,,sto bi se reklo halal ti Bog majstore...Srecko svaka cast na snimku
Semi's World
Semi's World - Prije 3 dana
Reportaza👍🙋Prvi put da je moj kom... prvi
wobeR wobeR
wobeR wobeR - Prije 3 dana
Unucadi 16,17 imam hahahaha
TutaBugarin
TutaBugarin - Prije 3 dana
interesantan je taj fenomen da među čobanima možeš naći pametnijih ljudi nego u parlamentu
TONI SLIŠKOVIĆ
TONI SLIŠKOVIĆ - Prije 3 dana
Prvi 😂
Stjepan Martinovic
Stjepan Martinovic - Prije 3 dana
Ja ljepoteee
Ramiz Northland
Ramiz Northland - Prije 3 dana
Pozdrav za Niku is USA
Rume CizP
Rume CizP - Prije 3 dana
Jooj hocu i ja s tobom 😍
Milka Mandić
Milka Mandić - Prije 3 dana
Divota to je zivot u skladu prirode...
Milena Legenovic
Milena Legenovic - Prije 3 dana
Svaka cast rado bi se mjenjala sa vama
Borut Kocjančič
Borut Kocjančič - Prije 3 dana
Pas i lanac ne idu zajedno😊!
Tane Tane
Tane Tane - Prije 3 dana
Nek si živ i zdrav!!!
Drago Tomasic
Drago Tomasic - Prije 4 dana
Za ovog Gospodina Kapa do Poda. Svaka Čast Gospodinu🤗🤗
Petar Bubalo
Petar Bubalo - Prije 4 dana
Svaka cast . Ali ja bez zena nebi mogo no 3 dana.
alkan alkanic
alkan alkanic - Prije 4 dana
E koja ljudina respekt svaka cast
Posavka 71
Posavka 71 - Prije 4 dana
Covijek je nasao svoj mir 👏